czwartek, 7 kwietnia 2011

Yerba Mate Tykwa Przygotowanie

Taragui to jeden z argentyńskich gatunków Yerba Mate. Wywodzi się z regionu La Marias, miejsca, które sławę swoją zdobyło poprzez doskonałą produkcję Yerba Mate. 80 letnia tradycja uprawy Taragui świadczy o oryginalności także bardzo dobrej jakości tej marki. Odróżnia się klasycznym smakiem i długo utrzymującym się aromatem.


Taragui Yerba Mate można podzielić na:


- Taragui Elaborada Con Palo Estacionada – naturalna Yerba Mate, która składa się z listek i gałązek. Cechuje się lekko słodkawym smakiem, który swoim przyjemnym aromatem kusi chłopcy i dziewczęta zaczynające picie Yerba Mate,


- Taragui Limon – składa się z listków, gałązek i domieszki owoców cytryny, dzięki czemu Taragui posiada przyjemny cytrynowy smak, dzięki czemu świetnie nadaje się do zimnego Terere. Silnie pobudza,


- Taragui Citrus – składa się z listków, gałązek i domieszki owoców cytrusowych. Cechuje się niewiarygodnie przyjemnym aromatem i cytrusowym smakiem. Doskonale nadaje się jako zimne Terere,


- Taragui Litoral – składa się z listków, gałązek i domieszki ziół, takich jak: mięta, cedron. Yerba ta bardzo pobudza też orzeźwia, a też przyśpiesza trawienie,


- Taragui Hierbas Serranas – składa się z listków, gałązek z domieszką argentyńskich ziół. Cechuje się bardzo przyjemnym aromatem i ziołowym smakiem. Pobudza, orzeźwia, oprócz tego posiada właściwości, które przyśpieszają konwersję materii.

Zobacz także: Yerba Mate Tykwa Przygotowanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz